HomeVoiko lasten kanssa mennä ravintolaan?Voiko lasten kanssa mennä ravintolaan?

Voiko lasten kanssa mennä ravintolaan?

Hoplopster

Kaikki vanhemmat  tietävät, kuinka lasten kanssa voi tulla hankalia tilanteita kauppareissuilla, ravintoloissa, matkoilla ja elämässä yleensä. Onko ainoa vaihtoehto linnoittautua kotiin odottelemaan, että lapset ovat riittävän isoja ja toivoa, että he ovat sitten sopivan näkymättömiä ja harmittomia kanssakulkijoille ja osaavat käyttäytyä harjoittelematta erilaisia tilanteita? Monen lapsettoman mielestä näin olisi syytä toimia. Ainakin kun netin keskusteluryhmiä lukee. Uhmaikäisen kanssa ei kuulu lähteä kauppaan kiusaamaan kiukkuärrimörrillä muita ihmisiä, saati lentokoneeseen tai hotellin uima-altaalle. Neljän lapsen äitinä tämä kaikki on itsellekin erittäin tuttua. Sillä erotuksella, etten ole koskaan kysellyt asioihin muiden mielipiteitä. Kun lapset olivat pieniä, mies oli aina töissä. Jos en olisi voinut uhmaikäisen kanssa astua ulos ovesta, olisi pitänyt tilata kodinhoitaja tai lakata syömästä.

Lasten kanssa voi ja pitääkin tehdä asioita, niitä joista koko perhe nauttii. Ja välillä niitäkin asioita, joista ei suorastaan nauti, mutta jotka kuuluvat arkeen.

Sain kutsun HopLopin ja Rosterin yhteistyössä toteuttamaan lasten omaan pop up -ravintolaan, joka suunniteltiin lasten kanssa yhdessä ideoiden. Mitä lapset toivoivat ravintolalta? Millaista ruokaa, millainen tunnelma, mikä tekisi lapsen olon entistä mukavammaksi ravintolassa?

Konsepti nimettiin Hoplopsteriksi. HopLopin missiona on auttaa lapsiperheitä voimaan hyvin. Kun aikuiset hölläävät vähän, koko perhe voi paremmin. Ravintolakokemus keskittyi tällä kertaa erityisesti lapsiin. Lapsille tarjottiin hienot alkudrinkit. Aikuiset saivat karpalolla maustettua kivennäisvettä.

Ruokailu alkoi keittiön tervehdyksellä, joka oli jälkiruoka. Omenanikkaritikkari oli valkosuklaalla kuorrutettu tikkari, jonka sisältä paljastui makea omenasose.

Menu oli koottu huolella ja se kuulosti jännittävältä. Jokainen vanhempi tietää kuinka ruoka maistuu sitä paremmalta, mitä tutumman satuhahmon lasti suuhun sujahtaa. “Täältä tulee Supermiehen supervoimalasti.”

Jännityksellä odotimme millaisia toukkia lautasillemme laitetaan, millainen on kilpparikeksi, merenpohja tai laava.

Ateria oli erittäin herkullinen ja tyylikäs kokonaisuus, joka maistui omille 11 ja 14-vuotiaille lapsilleni. Pääruoan liha-annos oli turhan reilu lapsille ja ehkä raaka-aineena hieman hankala, mikäli ruokailija on kovin nuori. Juttelimme aiheesta Rosterin keittiömestari Kari Aihisen kanssa ja hän lupasi pohtia asiaa.


alkuruoka, riisikeksi, artisokkasose, matoja, toukkia

Ruokailun lomassa lapsia huomioitiin siten, että henkilökunta hullutteli ja hassutteli lasten kanssa, he toivat ruokapöytään pullopostia, dippikastiketta tarjoiltiin simpukankuoresta ja perunat tuotiin hillopurkista, josta pöllähti ilmoille upea savuntuoksu. Jälkiruokalautaselta nousi upea usva.

Ravintola oli täynnä lapsiperheitä ja kaikilla tuntui olevan kivaa. Lapset hakivat baaritiskiltä lapsille suunniteltuja drinkkejä, joita oli taikomassa kaksi iloista baarimestaria. He näyttivät taitojaan heittelemällä pulloja villisti ilmassa.

Lisää oma reseptisi osoitteessa omatreseptit.fi

Toki wc-tilasta löytyi discopallo tunnelmaa tuomaan.

HopLopsterin tarkoituksena on ravistella aikuisia ja herättää keskustelua siitä, kuinka tehdä Suomesta lapsiystävällisempi maa.

Neljän ruokalajin menun hinta on 35-47 euroa. Alle 2-vuotiaat pääsevät maksutta. Ravintolakokemuksen hintaan kuuluu pääsyliput HopLop-sisähuvipuistoon, sekä lasten ideoimia yllätyksiä mukaan otettavassa kassissa.

Liput tulee ostaa ennakkoon osoitteesta www.hoplospter.fi

Yhteen kattaukseen mahtuu 120 henkilöä.

Olen itse vuosia pohtinut suppeaa ruokatarjontaa kauppakeskuksissa. Viime vuosina tilanne on onneksi mennyt parempaan suuntaan. Silti harmittavan vähän on tarjolla monipuolista pikaruokaa. Kotiinkin  voi tilata lähinnä pizzaa ja kebabia, jollei halua pyörähtää hampurilaisravintolassa.

Missä viipyy pikaruokapaikat, josta voisi ostaa liha-makaronilaatikkoa, lihapullia, silakkapihvejä, lasagnea, uunimunakasta tai vaikka kasvispaistosta tofulla? Kotiruoalle nimittäin olisi varmasti kysyntää.

Kati

 

« (Edellinen kirjoitus)
(Seuraava kirjoitus) »


blogi.hellapoliisi.fi
2017


| Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress