HomeMinilomalle LatviaanMinilomalle Latviaan

Minilomalle Latviaan

Juuri ennen joulua Leipäherkkuja -kirjani julkaistiin Viron markkinoilla. Ajattelin että voisimme poiketa Tallinnassa ja pitää muutaman päivän loman ja piipahtaa samalla kirjakaupassa katsomassa kirjaani.


Matka oli tarkoitus antaa lapsille joululahjaksi. Hinnat tuntuivat olevan korkeat koululaisten joululoman vuoksi ja satuin löytämään sopivat lennot Latviaan suunnilleen samalla hinnalla. Niinpä varasin lennot ja olin iloinen, ettei tällä kertaa tarvinnut anoa lupaa koulusta.

Saimme mukaamme Janeten, joka sai töistä järjestettyä hieman vapaata.

Olin käynyt miehen kanssa kerran aiemmin Latviassa. Silloin oli kesä ja kova helle. Lämpötila oli silloin yli 30 plussan puolella. Nyt mittari huiteli pitkästi pakkasella.Lensimme pienellä Finnairin liikennöimällä Norran potkurikoneella. Lento oli hieman myöhässä teknisen vian vuoksi. Istuimme höyryävän kylmässä lentokoneessa ja pääsimme kuin pääsimmekin matkaan. Tunnin päästä olimme jo perillä. Olin varannut meille huoneiston netin kautta vanhan kaupungin keskustasta. Comfy Riga Apartment St Peter’s Church sijaitsi aivan kirkon vieressä. Neuvostohenkinen pimeä rappukäytävä johdatti toisen kerroksen huoneistoon, jossa taisi hotellikuvauksen mukaan olla 130 asuinneliötä. Huoneistossa oli kolme isoa makuuhuonetta, yhdistetty keittiö, ruokailutila ja olohuone. Tilavassa kylpyhuoneessa oli poreamme. Huoneistossa oli käytössä astianpesukone ja pyykinpesukone, mutta meillä ei ollut tarvetta kummallekaan. Värit olivat tummia ja rakennus oli selvästi historiallinen. Ihanista isoista ikkunoista katselimme kävelykadulla kulkevia ihmisiä. Vastapäisessä talossa oli persoonallisia toimistohuoneita ja niissä työskenneltiin myöhäiseen iltaan.


Meillä ei ollut sen kummempia suunnitelmia. Riikan keskusta on pieni ja sen ottaa haltuun päivässä tai kahdessa. Siinä ajassa ehtii nähdä mukavasti. Junalla pääsee kahdessakymmenessä minuutissa Jurmalan upealle hiekkarannalle, mutta tällä talvikelillä jätimme sen väliin.

Lisää oma reseptisi osoitteessa omatreseptit.fi

Huoneistomme oli tämän pubin yläkerrassa.Kauppakeskuksista löytyi tuttuja ketjuliikkeitä. Cropp’sta löysimme edullisesti kivoja vaatteita miehelle ja lapsille. Saman ketjun liike löytyy myös Virosta.


Lämpimiä ruokavaihtoehtoja oli tässä Lidossa toistakymmentä metriä pitkällä tiskillä.

Ruokapaikaksi meille suositeltiin Lidoa. Kävelimme puiston laidalla olevaan isoon Lidoon (Elizabetes iela 65, Centra rajons, Riga, LV-105) ja yllätyin positiivisesti. Paikasta sai seisovan pöydän tyyliin niin alkuruokia, kylmiä ja kuumia juomia, kuin erilaisia pääruokia ja salaatteja. Kaikella oli oma hintansa ja kaikkea sai kerätä oman mielensä mukaan tarjottimelle. Meidän viiden ruoat maksoivat juomineen, salaatteineen, pääruokineen ja jälkkäreineen noin 50 euroa.


Pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu ensimmäisen maailmansodan aikaiset Zeppelin-ilmalaivojen huoltohallit, joista on sittemmin tehty kauppahalleja. Nämä lihaa, kalaa, meijerituotteita ja kasviksia myyvät hallit ovat itsessään jo nähtävyys ja niiden sivukujilta voit ostaa myös matkamuistoja, halpaa ruokaa ja makeisia. Kauppahallien ympärillä on varsinkin kesäaikaan vilkas tori, mutta myyjiä löytyy kyllä talvellakin. Varsinkin kengät ja alusvaatteet ovat edullisia.

Ennen kaikkea Riika on kirkkojen ja vanhojen rakennusten ystävien, sekä herkkusuiden paikka. Kahviloissa voit herkutella muutamalla eurolla. Halvimmillaan leivonnaiset maksavat 50 senttiä kappaleelta.


Meidän perheen miniloma oli onnistunut. Lapset löysivät hieman vaatteita kotiin viemiseksi, itse shoppailin muutamia ostoksia lähinnä töihin. Mukaan tarttui tiskirättejä, saippuoita ja mehiläisen siitepölyä.Lumoavan kaunis Riika on ihana lähikohde, jonne voi ajaa myös autolla. Ruoka ja majoitus on edullista, vaatteet Suomen hintatasoa.

Kotiin palatessa oli kylmä. Niin kylmä, että tytön auto oli hyytynyt kotipihaamme, eikä sitä saatu käynnistettyä kuin vasta seuraavana päivänä.

Kati

« (Edellinen kirjoitus)
(Seuraava kirjoitus) »


blogi.hellapoliisi.fi
2017


| Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress