HomeKirjaprojektejaKirjaprojekteja

Kirjaprojekteja

Kesä oli vauhdikas. Lomaa eikä vapaapäiviä ehditty toukokuisen Kroatian matkan jälkeen pitää lainkaan, mutta onneksi työni luonteen vuoksi pääsin tekemään töitä upeissa ympäristöissä. Kesästä piti tulla suhteellisen leppoisa, mutta kustantaja ilmoitti, että kirjojani oli loppuunmyyty ja uusiin painoksiin piti saada täydennystä. Samaan aikaan kuvasimme Grillimaisteri kilpailun ensimmäisen tuotantokauden voittaneen Viivi Laube-Pohton grillikirjaa. Viivistä on tullut minulle rakas ystävä viime vuosien aikana. Asumme lähekkäin ja olemme tehneet hyvää yhteistyötä myös työrintamalla.
Kuvasimme Viivin grillikirjaa Koskenpäällä Kievari Rantapirtin upeissa luonnonpuitteissa ja Viivin vanhempien kotipihalla järven rannalla. Vaikka päivät olivat silkkaa työtä, ne olivat kesäni upeimmat. Iltaisin nautimme järvenrantamökin takkatulesta ja istuimme tutuksi tulleessa porealtaassa ja saunoimme savusaunassa.

Rantapirtiltä löytyy aktiviteetteja koko perheelle. Lapsillakin oli siis puuhaa, vaikka itse teinkin töitä.

Rantapirtin väsymätön isäntä Timo Niinimäki on oikea elohiiri. Hän viihdyttää vierailijoita mielenkiintoisilla tarinoillaan ja ihanilla yllätyksillään. Keittiössä häärää tilan emäntä Pirjo Niinimäki. Ruoka on ihanaa ja usein tarjolla on myös metsänantimia.

Omalla pikkuisella mökillämme Joutsassa kuvasimme Koko perheen keittokirjaan täydennysosiota. Kirjaan koko vuodeksi suunnitellut viikon ruokalistat kauppalistoineen saivat jatkoa kuukauden pienen budjetin ruokaviikoista. Suunnittelin 28 edullista ateriaa kuukaudeksi nelihenkisen perheen tarpeisiin ja lähdin suunnitelmieni kanssa paikalliseen kauppaan. Hyödynsin toki muutaman vastaan tulleen tarjouksen. Ostoksiin kului rahaa 165 euroa. Varjelin ostoksiani mökkijääkaapissa, jotta näin että kaikki listaan kuuluvat raaka-aineet tulevat käytettyä ja reseptit ovat varmasti paikkansa pitäviä. Vaikka pikkuinen mökkikeittiöni onkin kohtuullisen hyvin varusteltu, kehno sää hankaloitti tekemisiä. Mökissä oli ahdasta ja astiat alkoivat loppua raaka-aineiden kanssa samaa tahtia. Viimeisen reseptin raavin kasaan vihoviimeisistä raaka-aineista. Samalla edistin kustantajalle lupaamaani nyhtökaurakirjaa. Nyhtökauran löytämisessä olikin omat haasteensa. Soitin pitkin Keski-Suomea, mutta kauppiaat eivät uskaltaneet antaa tarvitsemaani raaka-ainetta ohi muiden kuluttajien, koska tuotteelle oli niin kova kysyntä. Muutaman lisäpuhelun jälkeen sain Helsingistä raavittua kasaan tarvitsemani määrän nyhtökauraa.

Oletko koskaan miettinyt miltä kuvauspäivinä näyttää? Tältä. Voin kertoa, että sateen yllättäessä, kun koko perhe pakenee sisätiloihin, kenelläkään ei ole kivaa. Ainakaan minulla.

Hyödynsimme aurinkoisen päivän maalaamalla lavat ja teimme niistä kulmasohvan mökkiin.


Palasimme Helsinkiin kuvaamaan nyhtökaurakirjaa. Kirjan kuvausvaiheessa markkinoille tuli yllättäen Härkis, nyhtökauran sukulainen ja toteutimme kirjan lopulta näistä kahdesta raaka-aineesta. Kaiken kaikkiaan meitä työllisti kesällä kuusi eri kirjaprojektia.

Lisää oma reseptisi osoitteessa omatreseptit.fi

Taitoimme ihanan stylisti Sohvi Nymanin ja kierrätysmuotia valmistavan Roosa Blomin tyylikirjan: Olet ihana!

Munuaistautiliiton kustantama ja myymä kirja sisältää munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokareseptejä. Tähän kirjaan Hellapoliisin osuuden kuvasi Irina Hurme.

Suosittu vaihekuvitettu lastenkirja Pikkukokki keittiössä ilmestyi laajennettuna painoksena.

Tässä vielä taittomateriaali tulostettuna.


Kirjan kansikuvasuunnittelua.

Takaisin työpaikalle. Kirjakuvaukset alkamassa. Työkeittiössä ruoanlaitto on monin verroin tehokkaampaa.


Kati

 

« (Edellinen kirjoitus)
(Seuraava kirjoitus) »


blogi.hellapoliisi.fi
2017


| Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress