HomeJouluaattoJouluaatto

JouluaattoJoulu lähestyi. Töitä oli enemmän kuin kohtuudella olisi voinut odottaa. Lapset olivat toivoneet, että tekisin kotonakin jouluruokaa, vaikka meidän olikin tarkoitus mennä syömään vanhemmilleni. Myöhään illalla, 22. joulukuuta otin joululaatikot työpaikan uunista, jossa olin ne kuvauspäivän jälkeisen keittiön siivouksen lomassa valmistanut. Samalla päätin, että annan itselleni päivän aikaa valmistautua jouluun ja pidin aatonaaton vapaana.

Jouluviikolla nettikaverini Ville vei minut Temppeliaukion kirkkoon joulukonserttiin. Tämä oli ihana ylläri ja vuosien toive. Olin monta vuotta halunnut mennä, mutta aina myöhästyin.

Ruokakuvauksia ennen joulua. Tältä työkeittiöni usein näyttää kuvausten aikaan. Yleensä pahemmalta.


Lapset touhuilivat omia joulujuttujaan. Kotona tuoksui leivonnaiset. Pipareista valtaosa taisi palaa, mutta meitä se lähinnä nauratti.

Lisää oma reseptisi osoitteessa omatreseptit.fi


Lähdin miehen ja ystäväni kanssa kauppakeskus Jumboon ja mietin mitä ihmettä voisin antaa lapsille. He olivat saaneet matkan jo ennakkoon ja kaapit täyteen vaatteita niin Amsterdamista kuin Fuengirolastakin. He olivat jo pitkään toivoneet koiraa, mutta mies oli eri mieltä, eikä sellaisia ratkaisuja tehty päivässä. Pupun kuolemasta oli vain vähän aikaa, mutta sen verran, että pahin suru oli jo surtu. Ehdotin miehelle hamsteria, mutta hän ei järin suuresti sille lämmennyt. Kävimme kuitenkin eläinkaupassa ja jututimme eläintenhoitajaa. Terraariossa viipotti suloinen harmaa kultahamsteri, joka jäi vaivaamaan mieltäni. Mies tokaisi myöhemmin, että haetaan kaveri kotiin. Kävimme varaamassa Ristoksi ristimäni veijarin ja kaikki pikkuisen tarvitsemat tarvikkeet, mutta päätimme että tulemme hakemaan sen jouluaattona lasten kanssa yhdessä.


Joulukalenterin viimeisen luukun julkaisin Instagramissa. Ajoimme läpi syksyisen harmauden Jumboon ja haimme pikkuisen kotiin. Pitkällisen pohdinnan jälkeen hamsu sai nimekseen Niilo.

Jouluateria käytiin syömässä vanhemmillani. Kotiin saapuessa kuusen alta löytyi vielä hieman lahjoja. Hillitysti. Kahdessa kuoressa oli matkalahjat. Toisena kohteena myöhemmin valittava kohde keväälle, toisena jouluaattona netistä varattu matka tammikuun alkuun. Itse sain ihania löylytuoksuja ja eteerisiä öljyjä, eli hyvää oloa.

Elämyslahjoja ei tarvinnut sulloa täysiin kaappeihin tai lipaston laatikoihin. Niiden päivämäärät tallennettiin uusiin kalentereihin ja jäätiin odottamaan niiden toteutumista.

Illan hämärässä lämmitin saunan.

Kati

« (Edellinen kirjoitus)
(Seuraava kirjoitus) »


blogi.hellapoliisi.fi
2017


| Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress